Kontakto

Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C.

Zyra qendrore

Adresa

Rruga UÇK, nr. 191

10000 Prishtinë, Kosovë

 

T: +383 38 222 222

Mob: +383 49 222 222

F: +383 (0)3820 30 11 25

E: info@raiffeisen-kosovo.com

Swift Kodi : RBKOXKPR

IBAN : XK05

Çmimet Euromoney për cilësi: Banka Raiffeisen në Kosovë si Banka më e mire e vendit

 

Londër / Vjenë, 10 korrik 2019

Çmimet Euromoney për cilësi: RBI është "Banka më e Mirë e Evropës Qëndrore dhe Lindore" dhe Raiffeisen Banka në Kosovë si Banka më e mire e vendit

 

  • Revista financiare e njohur Euromoney nderoi RBI për "angazhimin e patundur" në rajonin e Evropes Qëndrore dhe Lindore (EQL)
  • Poashtu edhe Raiffeisen Banka në Kosovë, Bosnje dhe Hercegovinë, Bullgari dhe Ukrainë u përzgjodhën si "Banka më e mirë" në vendet e tyre

 

Të mërkurën në mbrëmje, në një ceremoni festive, ku gjithashtu u festua 50 vjetorin i revistës Euromoney, në Londër u prezantuan "Çmimet për Cilësi 2019". Raiffeisen Bank International (RBI) dhe filialet e saj fituan çmimin për të qenë "Banka më e mirë e Evropës Qëndrore dhe Lindore". Pozita e shkëlqyer e tregut si dhe cilësia e produktit dhe shërbimit të rrjetit bankar të RBI në Evropën Qëndrore dhe Lindore u nderuan më tej me çmimet "Best Bank" për Bosnje dhe Hercegovinë, Bullgari, Kosovë dhe Ukrainë.

"Qëndrueshmëri në të gjitha tregjet - në inovacion, profitabilitet dhe rritje - dhe një angazhim i palëkundur në Evropën Qëndrore dhe Lindore e ka veçuar Raiffeisen Bank International nga konkurrentët e saj gjatë periudhës së shpërblimeve", shpjegoi Euromoney vendimin e jurisë së saj për të zgjedhur RBI.

Poashtu në qershor të këtij viti Banka Raiffeisen në Kosovë u shpall "Banka më e mirë" edhe nga EMEA Finance - programi ""Europe Banking Awards 2018".

 

***

Revista Euromoney u krijua në vitin 1969 për të mbuluar ri-shfaqjen e tregjeve ndërkombëtare të kapitalit ndërkufitar. Euromarket, pas të cilit është emërtuar revista, është paraardhësi i tregjeve kryesore të kapitalit të sotëm global. Euromoney raportoi dhe mbështeti këtë treg dhe rritjen e tij, duke u bërë kështu revista kryesore e botës financiare me shumicë, institucioneve dhe përdoruesve të saj.

 

RBI e konsideron Austrinë, ku është një bankë udhëheqëse korporative dhe investuese, si dhe Evropën Qendrore dhe Lindore (CEE) si në tregun e saj. 13 tregjet e rajonit mbulohen nga bankat ndihmëse. Përveç kësaj, Grupi RBI përfshin shumë ofrues të tjerë të shërbimeve financiare, për shembull në leasing, menaxhim të aseteve ose M & A.
Rreth 47,000 punonjës punojnë që t'iu shërbejnë 16,3 milionë klientëve përmes më shumë se 2,100 degëve të biznesit, pjesa më e madhe e tyre në Evropën Qendrore dhe Lindore. Aksionet e RBI janë të listuara në bursën e Vjenës. Bankat Rajonale Austriake zotërojnë rreth 58.8 për qind të aksioneve, pjesa e mbetur është në qarkullim të lirë. Brenda Grupit Bankar Austriak Raiffeisen, RBI është instituti qendror i Bankave Rajonale Raiffeisen dhe institucioneve të tjera të lidhura me kreditimin.