Kako koristi STICK'N PAY?

Nakon aktivacije u banci, STICK'N PAY možete nalepiti na svoj telefon ili bilo koji drugi uređaj koji vam odgovara. Da biste izvršili plaćanje, jednostavno ga približite bilo kom POS terminalu koji prihvata beskontaktno plaćanje.

Najčešća pitanja o karticama možete pronaći ovde>>

Sa STICK ’N’ PAY možete platiti:

  • Do 50 evra bez unosa PIN-a, dok za iznose preko 50 evra do 100 evra morate uneti i četvorocifreni PIN.
  • Maksimalni iznos po transakciji: 100 evra, a ukupna vrednost tokom 24 sata je do 2.000 evra.

Za uplate preko 100 evra potrebna vam je redovna kartica sa čipom.

 

Gde možete platiti?

Sa STICK'N PAY možete platiti u većini prodavnica, opremljenih beskontaktnim POS terminalima, i gde god vidite znak za mogućnost plaćanja zracima. Sticker-kartice i beskontaktni POS terminali zaštićeni su sa nekoliko nivoa bezbednosti kroz tehnologiju sa čipom. Jedinstveni kodovi se generišu za svaku transakciju. Nudimo i dodatnu zaštitu od mogućih prevara u beskontaktnim transakcijama, isto kao i kod plaćanja redovnim karticama.

Otkrivanje informacija

Prilikom plaćanja putem interneta, vlasnici kartica treba da uzmu u obzir sledeće: svaki zahtev podnet usmeno ili pismeno za slanje kopije kartice (prednja i/ili zadnja), PIN-a ili druge detalje kartice kao što su broj kartice, datum važenja kartice ili verifikacioni kod, može biti pokušaj zloupotrebe kartice.                                Pored otkrivanja podataka, vlasnici kartica treba da budu svesni da mogu postati žrtva prevare na internetu i putem razmene ličnih podataka (broj lične karte, broj pasoša, lični identifikacioni broj itd).

Fišing (Phishing)

Phishing podrazumeva korišćenje e-mail-a ili „pop-up“ prozora (prikaznih) za dobijanje ličnih podataka korisnika (broj lične karte, broj pasoša, itd.) kao i detalja kartice (broj kartice, datum važenja, verifikacioni kod).

Višing (Vishing)

Višing je novi oblik fišinga (phishing) i odnosi se na neovlašćene pokušaje obezbeđivanja ličnih podataka klijenata i kartica putem telefonskih poziva.

E-mail-ovi i telefonski pozivi

Preporuka našim klijentima je da nikada ne odgovaraju na e-mail-ove ili telefonske pozive sa zahtevima za licne podatke ili podatke o kreditnoj kartici. Takoce da ne odgovaraju na zahteve za pružanje informacija o banci ili broju, tajnom PIN kodu, roku važenja kartice ili verifikacionom kodu kartice sa zadnje strane kartice. Poseban oprez se preporucuje prilikom otvaranja bilo kakvih priloga i/ili preuzimanja BILO KAKVOG veb sadržaja.


• Nemojte nikada odgovoriti.

Klijenti mogu proveriti i prijaviti svaku sumnjivu transakciju pozivom Kontakt Centra, na: +383 38 222 222. Jedna od opcija dostupnih našim klijentima za pracenje naplata sa njihove kreditne ili debitne kartice su eBanking  Internet bankarstvo ili usluga SMS Banking stanje racuna, koja šalje tekstualnu (SMS) poruku sa podacima o racunu (tekuci racun/devizni racun/žiro racun).

Sigurnost

Raiffeisen Bank Kosovo stalno radi na poboljšanju sigurnosti svakog aspekta poslovanja sa karticama:

• pracenje transakcija sa kartice i kartica izdatih od strane Raiffeisen Bank Kosova, kao i kartica izdatih od strane drugih banaka, izvršenih na POS terminalima i bankomatima Raiffeisen Banke Kosovo,
• svaka izdata Raiffeisen Bank Kosovo kartica poseduje integrisanu cip tehnologiju,
• svi  POS terminali i bankomati podržavaju cip tehnologiju

Naše preporuke

PIN je tajni kod poznat samo vlasniku kartice i isti nikada ne sme biti otkriven na bilo koji nacin (u razgovoru, telefonom ili e-mail-om). Vredi napomenuti da, prema važecem propisu, cak ni banka koja izdaje karticu ne zna PIN i nema pravo da zahteva od vlasnika da otkrije svoj PIN.

Upravo iz tog sigurnosnog razloga, Raiffeisen Bank Kosovo preporucuje vlasnicima debitnih i kreditnih kartica da pažljivo postupaju sa informacijama koje se ticu kartica i da informacije poput PIN, lozinke, verifikacionih  kodova kartice i druge takve informacije cuvaju za sebe. Takoce, u slucaju da se takve informacije cuvaju svuda, te informacije ne bi trebalo držati u blizini kartice. Oprez se takoce preporucuje tokom transakcija; savetujemo da sve transakcije obavlja vlasnik kartice licno.

Sigurnosni sistemi banke su na maksimalnom nivou, ali svaki vlasnik je odgovoran za svakodnevnu zaštitu svojih kartica i PIN-a, kao i za posebnu pažnju na sigurnost veb lokacija koje prikupljaju njihove podatke.

Web stranica Raiffeisen Bank Kosove sadrži segment o sigurnosti online placanja, sa namerom da pruže sve informacije neophodne za zaštitu potrošaca i sprecavanje prevara. Važno je da su vlasnici kartica svesni potrebe da se pridržavaju sigurnosnih preporuka banke i da preduzmu sve  autonomne mere u skladu sa takvim preporukama radi sopstvene sigurnosti.

Kartelat tjera të Bankës Raiffeisen

Debit MasterCard

Debit MasterCard është kartelë debiti e lidhur me llogarinë rrjedhëse që ju mundëson të keni qasje në të hollat tuaja 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.

Më shumë >>

Visa Classic

Aplikimi është i thjeshtë dhe i shpejtë Mjafton një mjet identifikimi dhe një Llogari Rrjedhëse në Raiffeisen Bank Ne do t’ju njoftojmë me SMS sapo karta juaj të jetë gati.

Bonus Kartela

Bonus kartelat Visa, janë kredit kartela të cilat përmbajnë limitin e kredisë së aprovuar nga banka, dhe që mund të shfrytezohën edhe për blerje me këste pa interes.

 

Më shumë >>

Visa Gold Bonus

Kartela Visa Gold Bonus, është kredit kartelë e cila përmban limitin e kredisë së aprovuar nga banka, dhe që mund të shfrytëzohet edhe për blerje me këste pa interes.

Më shumë >>

Complementary Content
Tools
chat-logo

How can I help you?Click here

chat-logo

How can I help you?Click here